2021-01-25 07:00Pressmeddelande

Nya arbetstillfällen när Derome öppnar i Vara

När Derome öppnar i Vara väntar nyrekryteringar och ett stärkt erbjudande i regionenNär Derome öppnar i Vara väntar nyrekryteringar och ett stärkt erbjudande i regionen

Derome är landets största familjeägda träindustri och satsar stort inom bygg- och industriverksamheten. När företaget öppnar bygghandel i Vara väntar nyrekryteringar och ett stärkt erbjudande i regionen.

Derome har idag närmare 50 anläggningar i västra och södra Sverige och fortsätter expandera kraftigt på bygg- och industrimarknaden. Nu gör företaget entré i Vara med stora planer på att öka kännedomen och bli kundernas förstahandsval genom service, tillgänglighet och familjär kultur.

- Vi har hittat rätt fastighet, med perfekt läge och ser fram emot att svida om lokalerna, samtidigt som vi bygger upp ett starkt lag. Det är viktigt med rätt medarbetare och vi ska vara rätt för varandra, det är en ömsesidig relation. Vi vill att nya rekryteringar har rätt inställning och delar vår ambition om att förenkla och göra kunderna till vinnare, säger Kristian Andersson, divisionschef inom Derome.

Helhetskoncept som lockar
Derome har ett unikt helhetskoncept för yrkeskunder med logistiklösningar, produkter och tjänster under samma tak. Med virkestillverkning i egna sågverk kan företaget erbjuda god tillgång på virke med hög och jämn kvalitet som byggkunderna uppskattar.

- Det är en stor fördel att äga och utveckla hela kedjan från skog till färdigt hus. Vilket innebär trygghet och enkelhet för våra kunder, det har genomsyrat vårt företag ända sedan det grundades för 75 år sedan. Vi är övertygade om att kunderna i Vara ska uppskatta den familjära kultur som är vårt signum, säger Johan Winroth, vd Derome Bygg & Industri AB.

Västergötland blir grönare
Etableringen i Vara tar rygg på satsningen som Derome gör i Vårgårda där företaget dubblerar lagerytan och underlättar med alla trävaror inomhus.

- Att förenkla och effektivisera vardagen för våra kunder är ett mål i allt vi tar oss för. Under året sker därför stora digitala satsningar, med utökad webbhandel och fortsatt fokus på flexibla logistiklösningar med egen fordonsflotta, säger Kristian Andersson.

Deromes nya anläggning i Vara planeras att öppna maj 2021 och rekryteringsarbetet har påbörjats. Mer information om tjänsterna. Om Derome

Derome är idag Sveriges största familjeägda träindustri, det har vi blivit genom att hela tiden tillgodose kundernas behov. Vi har sex affärsområden, som samtliga bedriver utveckling och utmanar rådande normer. Vi verkar inom hela kedjan från skog till färdigt hus och har genom våra affärsområden en unik bredd av spetskompetens. Idag är vi 2300 medarbetare och beräknas omsätta 8,5 miljarder kronor under 2020.


Kontaktpersoner

Kristian Andersson
Affärsområdeschef
Kristian Andersson
Bygghandel