2020-12-09 10:00Pressmeddelande

Derome startar maskinuthyrning – blir branschens enda helhetsleverantör

Derome startar fullskalig maskinuthyrning och rekryterar riktig spetskompetens till uppstartenDerome startar fullskalig maskinuthyrning och rekryterar riktig spetskompetens till uppstarten

Derome fortsätter att utmana och nu startar familjeföretaget fullskalig maskinuthyrning. Spetskompetensen är på plats och verksamheten kan börja, i sann entreprenörsanda.

Den här satsningen innebär att Derome erbjuder en unik helhetslösning. Företaget har redan ett väl utvecklat tjänsteerbjudande, med cirka 50 bygg- och järnvaruanläggningar.

- Det finns ingen annan som har byggvaror, järnvaror, bygglogistik och maskinuthyrning, säger Johan Winroth, VD Derome Bygg & Industri. Samtidigt som vi hela tiden utvecklar vårt tjänsteerbjudande till byggbranschen gör vi även stora satsningar mot anläggningsbranschen och industrimarknaden.

En offensiv utmanare
Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, fortsätter expansionsresan i sann entreprenörsanda. Utveckling av nya tjänster, etablering i nya regioner och rekryteringar med spetskompetens och stor drivkraft.

- Vi vill utmana rådande tillstånd och är övertygade om att det alltid går att förbättra, förenkla och hitta nya vägar för att möta kundernas behov, säger Johan Winroth. Det har vi gjort i mer än 70 år och därför blir satsningen på maskinuthyrning ett naturligt steg i vår utveckling.

Att satsningen är fullskalig råder det inga tvivel om, den första nyrekryterade trojkan som Derome presenterar har mer än 80 års erfarenhet av uthyrningsbranschen.

- Att göra den här satsningen med Derome är helt rätt, vi har kunder, kompetens och kraft att bygga ett riktigt bra erbjudande som förenklar kundernas vardag och gör de till vinnare på sin marknad, säger Isak Gillgren, tidigare distriktschef och försäljningschef på Ramirent och numera ansvarig för Deromes satsning på maskinuthyrning.

Vinner med kompetens
Förutom Isak Gillgren är Mikael Modéer och Tony Bredöl med från start på den här satsningen. Båda kommer närmast från Wangeskog Hyrcenter, Mikael som tidigare Regionchef och Tony som en av grundarna. Derome har alltså gedigen spetskompetens på plats och fler rekryteringar är planerade.

- Det här är givetvis bara början, säger Johan Winroth. Vi har mer spetskompetens på gång och precis som vid förvärv av bolag är kultur och värderingar viktigt när vi rekryterar. Vi vill ha entreprenörer som vågar utmana och värdesätter relationer.

Satsningen som Derome gör på fullskalig maskinuthyrning inleds i Storgöteborg och startar under våren/sommaren 2021.    Om Derome

Derome är idag Sveriges största familjeägda träindustri, det har vi blivit genom att hela tiden tillgodose kundernas behov. Vi har sex affärsområden, som samtliga bedriver utveckling och utmanar rådande normer. Vi verkar inom hela kedjan från skog till färdigt hus och har genom våra affärsområden en unik bredd av spetskompetens. Idag är vi 2300 medarbetare och beräknas omsätta 8,5 miljarder kronor under 2020.


Kontaktpersoner

Johan Winroth
VD
Johan Winroth
Derome Bygg och Industri
Isak Gillgren
VD
Isak Gillgren
Derome Maskinuthyrning