2020-11-04 07:49Pressmeddelande

Derome och Hydratec levererar till ett av Sveriges största infrastrukturprojekt

Peter White Hydratec, John Lärke Implenia och Markus Arvidsson Derome.   Derome och Hydratec tecknar projektavtal med Implenia. På bild syns Peter White säljansvarig Hydratec, John Lärke blockchef Betong Implenia och Markus Arvidsson, Regional Säljchef Derome.

Varbergstunneln som ska förflytta tågtrafiken under staden är ett av landets största infrastrukturprojekt och nu står det klart att Derome tillsammans med Hydratec tecknar avtal med Implenia om att leverera produkter och tekniska lösningar till projektet.

- Det här känns kanonbra säger Peter Gustafsson, försäljningschef Derome Bygg & Industri. Avtalet stärker vår position på marknaden och när vi nu adderar Hydratecs långa erfarenhet av betongkomplement, infrastruktur och deras tekniska kompetens breddas vår verktygslåda ytterligare. Det känns riktigt bra att vi får detta förtroende av Implenia och att samarbetet fördjupas med ett projekt av denna omfattning.

Derome satsar på industri- och förnödenhetsmarknaden
Avtalet med Implenia kan ses i ljuset av en större satsning mot industri – och förnödenhetsmarknaden där Derome nyligen förvärvade industrihandelsbolaget BMS i Hässleholm och där IMAB sedan flera år tillbaka är en del av koncernen.

- Vi har en tydlig ambition att flytta fram våra positioner inom järn- och industrihandeln. Vi har en väl utbyggd logistikkedja och har tagit fram en rad olika tjänster med syfte att underlätta och effektivisera vardagen för våra kunder berättar Johan Winroth, VD Derome Bygg & Industri.

Derome och Hydratec kompletterar varandra
Avtalet med Implenia bygger på det ramavtal som tecknade förra året och det görs i samverkan med Hydratec som är specialiserade på tekniska lösningar och specialprodukter inom betong, armering och vattentätning.

- Tillsammans med Derome kan vi erbjuda en helhetslösning där våra respektive kompetenser blir en styrka för våra kunder. Vi vet att Implenia sökte en komplett leverantör av produkter och tekniska lösningar och det känns riktigt bra att vi gemensamt tar oss an ett projekt av denna magnitud berättar Peter White, säljansvarig på Hydratec.

Vattentäta betongkonstruktioner i fokus
Implenia ansvarar för bygget som beräknas vara klart 2025 och avtalet med Derome och Hydratec är en av pusselbitarna för att säkerställa en hög kvalitet och effektivitet i byggnationen av tunnelns vattentäta betongkonstruktioner.

- Vi är glada över att ha fått på plats avtalet med Derome och Hydratec. Med detta samarbete säkerställer vi att våra betongkonstruktioner håller tätt och att vi slipper inträngande vatten, säger John Lärke, blockchef betong på Implenia.Om Derome

Derome är idag Sveriges största familjeägda träindustri, det har vi blivit genom att hela tiden tillgodose kundernas behov. Vi har sex affärsområden, som samtliga bedriver utveckling och utmanar rådande normer. Vi verkar inom hela kedjan från skog till färdigt hus och har genom våra affärsområden en unik bredd av spetskompetens. Idag är vi 2300 medarbetare och beräknas omsätta 8,5 miljarder kronor under 2020.

Kontaktpersoner

Peter Gustafsson
Försäljningschef
Peter Gustafsson
Derome Bygg och Industri