2020-08-31 05:31Pressmeddelande

Derome öppnar nytt i Lund - skånesatsningen fortsätter

Derome öppnar ny bygghandel i LundDerome öppnar ny bygghandel i Lund

Målet är tydligt, Derome ska bli marknadsledande i Skåne och vara yrkeskundens förstahandsval. Ny öppnar företaget ny bygg- och industrihandel i Lund, de nya lokalerna är en del av Deromes offensiva satsning i Skåne.

- Vi har blivit väl mottagna och ser att vårt helhetserbjudande gör det enklare för kunden, säger Bengt Blomqvist, divisionschef inom Derome. För drygt två år sedan var vi relativt okända, nu är vi ett förstahandsval och vi är här för att stanna.

Öppningen av den nya bygg- och industrihandeln sker idag, måndagen den 31 augusti och platsen för den nya anläggningen ligger strategiskt placerad, nära väg E22.

Derome satsar i hela Skåne
På kort tid har det halländska familjeföretaget startat flera nya anläggningar i södra Sverige. Under våren öppnade Derome en ny bygg- och industrihandel i Helsingborg Berga samt sin andra anläggning i Malmö (Fosie) och nu är det alltså dags för helt nya lokaler i Lund.
- Vi ser en stor efterfrågan i Skåne och med nya lokaler kan vi erbjuda ett bredare sortiment, samtidigt som vi ges möjligheten att ge ännu bättre service, säger Bengt Blomqvist. 

Förmågan att fortsätta expandera
Tillväxtplanerna är offensiva även framåt i tiden och fler öppningar finns planerade.
- Givetvis påverkas även vi av det som sker i samhället, men vi har möjligheten och förmågan att fortsätta satsa, säger Johan Winroth, VD Derome Bygg & Industri AB. Vårt breda erbjudande, samt att vi finns på flera olika marknader ger trygghet både till kunder och medarbetare.

På några få år har Derome öppnat ett femtontal bygg – och industrianläggningar i Skåne, Blekinge och Småland.

Fakta om den nya anläggningen
Adress: Porfyrvägen 12, Lund
Storlek: cirka 5500 kvm
Sortiment: En så kallad komboanläggning med både bygg- och järnvaror samt industriförnödenheter. Tjänsteutbudet är heltäckande.  Om Derome

Derome är idag Sveriges största familjeägda träindustri, det har vi blivit genom att hela tiden tillgodose kundernas behov. Vi har sex affärsområden, som samtliga bedriver utveckling och utmanar rådande normer. Vi verkar inom hela kedjan från skog till färdigt hus och har genom våra affärsområden en unik bredd av spetskompetens. Idag är vi 2300 medarbetare och beräknas omsätta 8,5 miljarder kronor under 2020.

Kontaktpersoner

Johan Winroth
VD
Johan Winroth
Derome Bygg och Industri
Bengt Blomqvist
Divisionschef
Bengt Blomqvist
Derome Bygg och Industri