2020-05-07 07:30Pressmeddelande

Ännu en bygghandel med fossilfria transporter

Derome satsar på fossilfritt bränsle i sina transporterDerome satsar på fossilfritt bränsle i sina transporter

Derome ska vara klimatneutrala senast 2030 och fossilfria transporter är en viktig del för att nå målet. Bygghandeln i Ytterby är den senaste anläggningen med helt fossilfria transporter.

- Transporter är en av våra största klimatbovar, för oss är det därför självklart att vi ska göra stora satsningar för att minska vår klimatpåverkan på det området, säger Johan Winroth, VD Derome Bygg & Industri AB.

En stor del av Deromes erbjudande handlar om logistik för att förenkla kundernas vardag. Koncernens eget åkeri med ett 60-tal lastbilar är givetvis en betydande del i erbjudandet. Men här finns även stora möjligheter att minska utsläppen och det görs kontinuerligt insatser för att hela fordonsflottan ska vara fossilfri.

Ytterby är den fjärde anläggningen

Redan idag drivs cirka hälften av Deromes fordon med fossilfritt bränsle och sedan tidigare har anläggningarna i Tanumshede, Landskrona och Mölndal helt fossilfria transporter.

- Vi jobbar målmedvetet med det här och det känns verkligen bra att lägga ännu en anläggning till listan för fossilfria anläggningar, säger Johan Winroth. På det här sättet är kunderna garanterade en fossilfri leverans när de beställer varor från Derome i Ytterby.

Derome i Tanumshede, Landskrona och Mölndal har sedan tidigare helt fossilfria transporter. Flera av bilarna går i skift vilket betyder att miljöpåverkan minskar avsevärt bara genom att några av bilarna byts ut.

Satsningar på hållbarhet

Innovation och hållbarhet är något som Derome satsar målmedvetet på. Företaget är med i ett flertal innovationsprojekt för att ett mer hållbart byggande och gör även stora satsningar på industriellt byggande i trä. Just industriellt byggande i trä var något som regeringen lyfte fram som en viktig åtgärd när de lade fram sin klimatpolitiska handlingsplan för att nå klimatmålen.

- Vi vill bidra till en bättre miljö, så att kommande generationer får samma möjligheter som vår egen, säger Anna Ryberg, hållbarhetschef Derome. Vi har även ambitionen att bygga Sveriges första klimatneutrala bostadsområde och minska koldioxidavtrycket i hela kedjan från skog till färdigt hus.

Derome är Sveriges största familjeägda träindustri, med förädling av virke i egna sågverk. Trä genomsyrar hela verksamheten och trä är som bekant ett av de mest hållbara byggmaterialen.

Derome ska fortsätta att satsa

Att vara klimatneutrala år 2030 kräver ett långsiktigt och metodiskt arbete, något som Derome arbetar med dagligen.

- Vi jobbar alltid långsiktigt för att bygga långsiktiga relationer, kunderna ska veta att det är hållbart att handla av oss, säger Johan Winroth.

Läs mer om våra logistiklösningarOm Derome

Derome är idag Sveriges största familjeägda träindustri, det har vi blivit genom att hela tiden tillgodose kundernas behov. Vi har sex affärsområden, som samtliga bedriver utveckling och utmanar rådande normer. Vi verkar inom hela kedjan från skog till färdigt hus och har genom våra affärsområden en unik bredd av spetskompetens. Idag är vi 2300 medarbetare och beräknas omsätta 8,5 miljarder kronor under 2020.

Kontaktpersoner

Johan Winroth
VD
Johan Winroth
Derome Bygg och Industri