2021-03-24 10:00Pressmeddelande

Derome köper Sjöbo Järn AB – satsningen fortsätter

Derome satsar mot industrimarknadenDerome satsar mot industrimarknaden

Nu genomför Derome ytterligare ett förvärv i satsningen mot industrimarknaden. Sjöbo Järn AB är en stark aktör i en livskraftig region och Derome ska fortsätta utveckla verksamheten.

- Köpet av Sjöbo Järn är en del av vår satsning mot industrimarknaden, säger Johan Winroth, vd Derome Bygg & Industri. Sjöbo Järn har spetskompetens som är värdefull för kunderna och en stark ställning i den här viktiga regionen.

Sedan tidigare äger familjeföretaget Derome bolag som IMAB i Halmstad och Helsingborg, samt BMS i Hässleholm. Precis som vid de tidigare förvärven får nu kunderna till Sjöbo Järn ta del av Deromes breda helhetserbjudande.

- Derome är entreprenörer och en spännande utmanare på industrimarknaden, säger Roger Andersson, vd och tidigare delägare som fortsätter att jobba inom verksamheten. Vi kommer att komplettera varandra bra och våra kunder är de stora vinnarna i och med det här förvärvet.

Deromes logistik och digitala lösningar
Sjöbo Järn verkar i en livskraftig region med en stark marknad och Derome har sedan etableringen i Skåne blivit en självklar helhetsleverantör för en stor del av regionens yrkeskunder.

- Vi ser tydligt att vårt erbjudande uppskattas, säger Johan Winroth. Men minst lika uppskattad är vår familjära kultur, det ska vara enkelt att handla av Derome och vi gör allt vi kan för att förenkla kundernas vardag. Varje detalj räknas och det är vårt sätt att bygga vinnare.

Med cirka 50 bygg- och industrivaruanläggningar har företaget ett väl utbyggt nät längs hela västkusten, Skåne, Blekinge och Småland. Erbjudandet är brett, med logistik och tjänster, samtidigt som Derome gör stora satsningar på digitala kundlösningar. Något som kunderna till Sjöbo Järn nu kommer att kunna ta del av.

Satsning mot industrimarknaden
Derome är ett företag i tillväxt och har varit det i 75 års tid, offensiva expansionsplaner finns inom samtliga affärsområden och målet är att vara dubbelt så stora år 2030. Tillväxten sker både organiskt och via förvärv.

- Vi vill utmana och utveckla, vi ser hela tiden efter nya lösningar och möjligheter, säger Johan Winroth. Därför söker vi ständigt potentiella bolag att köpa, där kulturen är rätt för oss och där vi ser utvecklingsmöjligheter. 

Sjöbo Järn AB kommer att fortsätta som eget varumärke och Derome tillträder verksamheten den 1 april.



Om Derome

Derome är ett familjeföretag i ständig utveckling med drivkraften och viljan att göra saker bättre. Entreprenörsandan som driver oss idag har funnits med sedan starten för 75 år sedan. Vi har ett brett och unikt erbjudande med allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. År 2021 är vi 2500 medarbetare med en förväntad omsättning på 10 miljarder.

Kontaktpersoner

Johan Winroth
VD
Johan Winroth
Derome Bygg och Industri