2022-08-29 09:06Pressmeddelande

A-hus klättrar och är näst störst i landet

A-hus växer och även förtroendet från kunderna. Nu är hustillverkarens marknadsandel på rekordnivå. A-hus växer och även förtroendet från kunderna. Nu är hustillverkarens marknadsandel på rekordnivå.

Hustillverkaren A-hus gör en rejäl spurt i branschen och är nu näst störst i landet. Med ett rekordår 2021 i ryggen och en stark start på 2022, har det ökade kundfokuset burit frukt. Den starka andraplatsen innebär en marknadsandel på åtta procent*.

- Vi är väldigt tacksamma över att så många kunder har gett oss förtroendet att få bygga deras framtida hem, säger Johan Axelsson, VD för Derome Husproduktion, där A-hus ingår. Det är ett stort beslut som du inte tar så många gånger i livet och vi är glada att få vara en del av det beslutet.

En smidigare husresa
A-hus grundades 1946 i Anneberg utanför Kungsbacka och är en del av familjeföretaget Derome sedan 80-talet. Familjeandan präglar arbetet där mycket handlar om att bygga goda relationer och förenkla för kunderna. Under 2020 påbörjades en förändring i produktutbudets upplägg och kunderbjudandet paketerades om, allt för att ge kunden en smidigare husresa. 
 
- Vi låter kundernas upplevelse vara vägledande i besluten vi fattar, säger Karin Hellzén, divisionschef för A-hus. Det senaste året har varit kantat av utmaningar med allt från pandemi till materialbrist och medarbetarna har jobbat hårt. Att vi trots detta ökar vår försäljning är ett kvitto på ett starkt lagarbete och ett stort förtroende från kunderna.

Alla trähus produceras i Anneberg
Cirka 110 personer arbetar inom A-hus och ungefär lika många med att bygga husen på produktionsanläggningen i Anneberg. A-hus säljkontor** kan hittas från Malmö i söder till Uppsala i norr och ett bra samarbete mellan avdelningarna är avgörande för att svara upp till en ökad efterfrågan.

- Vi har ett väldigt starkt säljteam runt om i landet och ett supportteam med stort engagemang. Byggledarkåren har gjort starka insatser för att driva byggplatserna framåt, samtidigt som antalet hus snabbt blivit fler. Ett sammansvetsat lag helt enkelt och det tror jag att kunderna känner, avslutar Karin Hellzén.

* Marknadsandelen baseras på ansökta bygglov hos Sveriges kommuner. Statistiken samlas in och distribueras av Byggfakta, gemensamt för hela småhusbranschen.
 
** A-hus har idag säljkontor på 22 orter: Alingsås, Borås, Eskilstuna, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Karlskrona, Karlstad, Kungsbacka, Kungälv, Linköping, Malmö, Mjölby, Motala, Norrköping, Nyköping, Stockholm, Uddevalla, Uppsala, Varberg, Örebro.



Om Derome

Derome är ett familjeföretag i ständig utveckling med drivkraften och viljan att göra saker bättre. Entreprenörsandan som driver oss idag har funnits med sedan starten för 75 år sedan. Vi har ett brett och unikt erbjudande med allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. År 2022 är vi 2800 medarbetare med en förväntad omsättning på 11 miljarder.


Kontaktpersoner

Johan Axelsson
VD
Johan Axelsson
Derome Husproduktion
Karin Hellzén
Divisionschef | A-hus
Karin Hellzén
Derome Husproduktion