2020-09-14 09:00Pressmeddelande

Derome satsar i Tanumshede – förvärvar Bohlins Träexport

Timmerbil lastar i skogen DeromeTimmerbil lastar timmer Derome

Derome tror på Bohuslän och utökar verksamheten ytterligare. Nu förvärvas Bohlins Träexport och fokus läggs på att behålla de lokala relationerna och att utvecklas tillsammans med skogsägarna.

Derome bedriver redan verksamhet i regionen och har även samarbetat med Bohlins Träexport i tio års tid.

- Vi vill stärka vår närvaro i Bohuslän och Bohlins är ett välskött företag, med stor kompetens och goda relationer till skogsägarna i regionen, säger Andreas Johnsson, råvaruchef i Derome.

Den lokala förankringen och relationerna är viktiga för Derome och därför kommer Bohlins virkesinköpare fortsätta jobba kvar.

- Det känns mycket bra att få möjlighet att utveckla vår verksamhet ytterligare, inte minst de digitala tjänsterna som Derome satsar mycket på. Det gör att vi kan erbjuda ännu bättre service, säger Roger Jodensvi, en av de tidigare ägarna.

Derome satsar i Bohuslän
Sedan tidigare har Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri, även annan verksamhet i Bohuslän. Bland annat en hypermodern takstolsproduktion och byggvaruhandelsanläggningar som vänder sig till yrkeskunder.

- Vi tror på den här regionen och strävar alltid efter att finnas lokalt, det ska vara enkelt att göra affärer med oss, säger Andreas Johnsson. Att vi tidigare har samarbetat med Bohlins gör detta såklart ännu enklare, både för kunderna och för oss.

Verksamheten i Tanumshede blir Deromes nionde inköpskontor, tidigare åtta anläggningar finns från Markaryd i söder, till Uddevalla i norr. Det timmer som köps in via de lokala virkesinköparna går vidare till sågning och vidareförädling vid något av Deromes sågverk och råvaran blir sedan till färdiga trävaror, byggkomponenter, hus och miljövänlig bioenergi.

Mer om våra tjänster i skogen: https://www.derome.se/skog-tra/tjanster-i-skogen

 Om Derome

Derome är idag Sveriges största familjeägda träindustri, det har vi blivit genom att hela tiden tillgodose kundernas behov. Vi har sex affärsområden, som samtliga bedriver utveckling och utmanar rådande normer. Vi verkar inom hela kedjan från skog till färdigt hus och har genom våra affärsområden en unik bredd av spetskompetens. Idag är vi 2300 medarbetare och beräknas omsätta 8,5 miljarder kronor under 2020.

Kontaktpersoner

Andreas Johnsson
Råvaruchef
Andreas Johnsson