2020-05-28 11:00Pressmeddelande

Derome köper Kjells Arbetskläder & Verktyg i Göteborg

Derome fortsätter att satsa i GöteborgDerome fortsätter att satsa i Göteborg

Det Halländska familjeföretaget fortsätter sin satsning i Göteborg, när Derome nu köper Kjells Arbetskläder & Verktyg. Förvärvet ingår i Deromes offensiva expansionsplaner och satsning mot industrimarknaden. Sedan tidigare finns Derome i Göteborgs samtliga väderstreck, för att förenkla vardagen för stadens hantverkare och industrikunder.

Den första juli blir Kjells Arbetskläder & Verktyg AB, eller Göteborgs Arbetskläder som det också kallas, en del av Derome. Derome har expanderat stort och expansionen fortsätter, när bolaget nu ytterligare stärker sitt erbjudande är kulturen en avgörande aspekt.

- Värderingar och kultur är viktigt för oss och Kjells Arbetskläder är ett jordnära bolag med hög kompetens, säger Johan Winroth, VD Derome Bygg & Industri AB. Precis som vi gör de allt för att lösa kundens behov så detta kommer verkligen våra kunder att gynnas av.

Köpet innebär att Kjells Arbetskläders befintliga kunder nu kan ta del av ett större tjänsteutbud, en mer utvecklad logistik och fler digitala verktyg som förenklar kundens vardag.

- Vi ser en stor styrka med att Derome blir ägare, säger Jerry Antbro, delägare Kjells Arbetskläder och Verktyg AB. Vi får möjligheten att möta kunderna digitalt och kan erbjuda ett bredare sortiment. Det känns även bra att Derome har samma syn på affärer och värdesätter relationer på samma sätt som vi.

Derome satsar i Göteborg
Derome har sex bygg- och industrivaruanläggningar i Storgöteborg och när företaget öppnar sin sjunde under våren 2021, flyttar även Kjells Arbetskläder in i de nya lokalerna i Tagene, Hisings Backa. Fram till dess ligger företaget kvar på sin nuvarande adress.

- Vi ser en stor efterfrågan på byggande i trä i Göteborg och vi gör givetvis allt för att göra det enkelt för byggarna och industrierna i staden, säger Johan Winroth. Med flera anläggningar och ett brett erbjudande med industrihandel och byggvaror gynnar det även nästa led, Göteborgs invånare, med tanke på kortare byggtider, effektiv service och minskad trafik i staden. 

Derome har drygt 45 bygg- och industrivaruanläggningar längs hela västkusten, Skåne, Småland och Blekinge. Kunderna ska ha maximalt 20 minuter till närmaste Derome-handel och ett sådant tätt nät är en stor fördel när det handlar om leveranssäkerhet och smidiga logistiklösningar. Bara i Göteborgsregionen har det skett många nyheter den senaste tiden. En helt ny bygghandel öppnade i Lerum och Derome öppnade även ett nytt regionlager i Mölndal för en kort tid sedan. Nästa vår slås dörrarna upp till den nya bygg- och industrihandeln i Tagene, Hisings Backa.

- Vi fortsätter att satsa, säger Johan Winroth. Sammantaget stärker vi vår position som marknadsledande proffsbygghandel och tar nästa steg i vår satsning mot industrikunderna i Göteborgsregionen.

Läs mer om Derome: https://www.derome.se/bygg-industri/bli-kundOm Derome

Derome är idag Sveriges största familjeägda träindustri, det har vi blivit genom att hela tiden tillgodose kundernas behov. Vi har sex affärsområden, som samtliga bedriver utveckling och utmanar rådande normer. Vi verkar inom hela kedjan från skog till färdigt hus och har genom våra affärsområden en unik bredd av spetskompetens. Idag är vi 2300 medarbetare och beräknas omsätta 8,5 miljarder kronor under 2020.

Kontaktpersoner

Johan Winroth
VD
Johan Winroth
Derome Bygg och Industrivaror | tf Derome Träteknik