2020-09-30 07:11Pressmeddelande

Stort (och smått) intresse för byggstarten av förskolan Hoppet

Fotograf: Hannah Björk, Lokalförvaltningen Göteborgs Stad.Fotograf: Hannah Björk, Lokalförvaltningen Göteborgs Stad.

Intresset för gårdagens första spadtag var stort. På plats fanns blivande förskolebarn och specialinbjudna gäster. Det var ett historiskt första spadtag, ett startskott för en fossilfri byggbransch.

Igår var det fest på Hisings-Backa, när det stora utmanande byggprojektet Hoppet hade sin officiella start. Tillsammans med Göteborgs Stad bygger Derome Hoppet. Gästantalet var begränsat på grund av Corona och gästerna fick bland annat höra om Deromes långsiktiga resa för ett mer hållbart byggande.

- Barnen får en fantastisk förskola som till stor del är byggd i trä, Göteborgs Stad visar med Hoppet att man vill gå i täten för ett fossilfritt byggande och för oss som totalentreprenör är kunskapen central i vår egen strävan att bli klimatneutrala till 2030, säger Peter Mossbrant, VD Derome Hus.

Framtidens generationer står i fokus, både i arbetet att skapa en mer hållbar byggbransch, men även på spadtaget. Det var barnen som genomförde själva spadtaget och inramningen var gjord av barn.

- Vi är ett familjeföretag där långsiktighet är ett självklart ledord för oss. Beslut som vi fattar idag, tas för kommande generationer och vi ser fram mot att sprida kunskaper från Hoppet och vara med och förändra hela byggbranschen, säger Peter Mossbrant.

Förskolan Hoppet byggs på Hisings-Backa, tillsammans med Göteborgs Stad och ska stå klar i slutet av 2021.

Läs mer om Hoppet på: https://www.derome.se/om-derome/innovation-forskning/hoppetOm Derome

Derome är idag Sveriges största familjeägda träindustri, det har vi blivit genom att hela tiden tillgodose kundernas behov. Vi har sex affärsområden, som samtliga bedriver utveckling och utmanar rådande normer. Vi verkar inom hela kedjan från skog till färdigt hus och har genom våra affärsområden en unik bredd av spetskompetens. Idag är vi 2300 medarbetare och beräknas omsätta 8,5 miljarder kronor under 2020.

Kontaktpersoner

Peter Mossbrant
VD
Peter Mossbrant
Derome Hus