2023-05-31 05:02Pressmeddelande

Derome Maskinuthyrning stärker erbjudandet, förvärvar fallskyddsföretag

Derome Maskinuthyrning Hans-Eric Jeppsson och Isak Gillgren

Derome förvärvar Fallprotect Sverige AB och stärker sitt kunderbjudande med ett komplett utbud inom kollektivt fallskydd och taksäkerhet. Planen är att det nya affärsområdet inom Derome Maskinuthyrning ska växa geografiskt.

Fallprotect grundades 2015 av Hans-Eric Jeppsson och fokuserar på att förmedla produkter och tjänster inom kollektivt fallskydd och taksäkerhet. Verksamheten omsätter cirka 18 miljoner kronor och är marknadsledande inom sitt område i Göteborgsregionen. Tillträdet sker 1 juni 2023.

En investering i säkerhet för framtiden
Att satsa inom området kollektivt fallskydd och säkerhet, en stark och livskraftig marknad, har varit en del av Derome Maskinuthyrnings långsiktiga tillväxtstrategi sedan starten för två år sedan.

- Derome Maskinuthyrning har en ambitiös tillväxtstrategi. Investeringen i Fallprotect är en långsiktig satsning som stärker vårt helhetserbjudande och visar att vi sätter fokus på säkerhet och en säker arbetsplats. Med den erfarenhet och gedigna kompetens som finns inom Fallprotect ser vi goda möjligheter för verksamheten att växa geografiskt utmed västkusten och mot Skåne, säger Isak Gillgren, vd på Derome Maskinuthyrning.

En del av Maskinuthyrning
Anställda på Fallprotect kommer att arbeta kvar i bolaget, precis som grundaren Hans-Eric Jeppsson, för att fortsatt driva verksamheten som ett nytt affärsområde.

- Derome Maskinuthyrning har gjort en imponerande resa sedan starten för två år sedan. De tillhör ett entreprenörsdrivet familjeföretag med värderingar som stämmer väl överens med våra. Det ska bli väldigt roligt att se hur vi med en större spelare i ryggen kan växa och utvecklas, säger Hans-Eric Jeppsson.


Ämnen: 2023

Om Derome

Derome är ett familjeföretag i ständig utveckling med drivkraften och viljan att göra saker bättre. Entreprenörsandan som driver oss idag har funnits med sedan starten för över 75 år sedan. Vi har ett brett och unikt erbjudande med allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. År 2022 var vi 2800 medarbetare med en omsättning på cirka 11 miljarder.


Kontaktpersoner

Isak Gillgren
VD
Isak Gillgren
Derome Maskinuthyrning