2019-01-21 08:35Pressmeddelande

Offensiv satsning i Deromes husbolag

null

Offensiv satsning i Deromes husbolag

I en tid med avmattning på bostadsmarknaden väljer Derome att satsa ännu mer på sin husproduktion. Med nyrekryteringar och sammanslagning av två av koncernens bolag byggs en ännu starkare organisation.Det ger större möjligheter att ha marknadsanpassade produkter.

- När det är lite kämpigare på marknaden vågar A-hus och Derome satsa, säger Karin Hellzén, divisionschef för A-hus. Det är en stor fördel att vara familjeägda och ha möjligheten att göra långsiktiga investeringar. Om vi vågar gasa i uppförsbacke blir utväxlingen på våra satsningar större än konkurrenternas.

I samband med sammanslagningen av A-hus och Derome Plusshus till det gemensamma Derome Husproduktion AB förstärks organisationen med ett antal nya tjänster. Bland annat rekryteras en rad nya säljare och ny regionchef. Både A-hus och Derome Plusshus får också nya divisionschefer.

Heltäckande leverantör av trähus

Under hösten tecknade Derome Plusshus flera stora ramavtal och nya samarbeten med kunder som Magnolia Bostad, Bovieran och LKAB. Med den nya organisationen blir Derome Plusshus en heltäckande leverantör av prefabricerade småhus, grupphus och flerbostadshus. Husen byggs med både plan- och volymelement.
- Vi spelar i en helt ny liga gällande storkunder, säger Henrik Svahn, divisionschef för Derome Plusshus. Vi har gjort ett fantastiskt arbete med att knyta nya, värdefulla kontakter som borgar för att vi kan öka tillväxten betydligt kommande år. Vi blir en stark spelare på flerbostadshusmarknaden och det känns riktigt bra.

Medan Derome Plusshus vänder sig till proffskunder, renodlas A-hus till konsumentkunder. Med en gemensam organisation får man ännu större möjlighet än tidigare att anpassa produkterna för varje enskilt byggprojekt.
- Jag är övertygad om att den här satsningen ligger helt rätt i tiden, säger Johan Axelsson, vd för Derome Husproduktion AB. När vi ser att marknaden förändras något, har vi drivkraften att göra ytterligare satsningar och innovativa bostadsbyggnadslösningar.

Flexibla leveranser i hela landet

Derome Husproduktion AB har idag fyra produktionsanläggningar med strategiska placeringar runtom i Sverige, för effektiv logistik och flexibilitet i leveranstider. Leveranser sker över hela landet, men också på export.

Fakta

Derome Husproduktion AB består av de tre divisionerna A-hus, Derome Plusshus och Produktion.

Produktionsanläggningarna är placerade på följande orter:

Anneberg, Kungsbacka - effektiv tillverkning av planelement

Kristinehamn - producerar och levererar volymelement

Renholmen, Skellefteå - producerar och levererar volym- och planelement

Värö, Varberg – helt ny anläggning och en av Sveriges modernaste tillverkningar av volymelement

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FAKTA OM DEROMEGRUPPEN

Företaget har anor från 1946 då Karl Andersson startade första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver tredje generationen av ägarfamiljen Deromegruppen, som är Sveriges största familjeägda träindustri med över 2000 medarbetare. Omsättningen beräknas uppgå till 7,5 miljarder kronor under år 2018.

Deromegruppens verksamheter avser skogs- och träindustri med fem egna sågverk, bygghandelsverksamhet, hustillverkning, produktion av trätakstolar, bioenergi, emballage, byggkomponenter, markexploatering samt förvaltning av lägenheter och lokaler i eget innehav. Deromegruppen har en omfattande export av sågade och förädlade trävaror och prefabricerade villor.

Produktionsanläggningar finns i Anneberg, Derome, Maa, Halmstad, Kalix, Kinnared, Kristinehamn, Mjölby, Okome, Skellefteå, Tanumshede och Varberg. Bygghandelsverksamhet finns på ca 40 orter och säljkontor för A-hus finns på ca 20 orter i Sverige. Takstolstillverkning sker även i Norge och Tyskland.

Varumärken som ingår i Deromegruppen är även A-hus och Varbergshus. För mer information se: www.derome.se, www.a-hus.se och www.varbergshus.se.Om Derome

Derome är Sveriges största familjeägda träindustri. Skogs- och träindustri med fem sågverk, bygg- och järnhandelshandelsverksamhet, hustillverkning, produktion av trätakstolar, pellets, emballage, byggkomponenter, markexploatering samt förvaltning av 1 600 egna lägenheter och lokaler. Har över 2200 medarbetare och beräknas omsätta ca 8 miljarder kronor under år 2019.