Magnus Källström tillträder rollen som fastighetschef för Derome Förvaltning med start den 22 juni och ser positivt på Deromes fortsatta utveckling för fler hyreslägenheter.
Derome Förvaltning har en uttalad strategi att växa med 1 000 lägenheter fram till 2020. Idag förvaltas över 1 500 lägenheter i sydvästra Sverige och lägenhetsbeståndet fortsätter att öka, både genom nyproduktion och förvärv. Sedan 2010 har Derome Förvaltnings lägenhetsutbud vuxit med 50 procent.
Trots ett ökat bostadsbyggande, så är behovet av bostäder stort i landet och hyreslägenheter är starkt efterfrågade. Bostadsköerna växer hos fastighetsägarna och det är något som Magnus Källström ser som en fortsatt utmaning även för Derome Förvaltning. ”Trots en stark tillväxt av lägenhetsbeståndet, minskar inte bostadskön. Vi vill ha en aktiv kö och ser inte en växande kö som en framgångsfaktor i sig, utan ett bevis på att det finns en stark efterfrågan på våra lägenheter och att vi är på rätt väg på vår tillväxtresa”.
Utmaningen är att kunna erbjuda attraktiva lägenheter till ett rimligt pris och här är samarbeten med kommun, fastighetsägare och entreprenörer avgörande. ”Investering i nyproduktion krävs för att möta marknadens efterfrågan, men samtidigt får inte hyresnivåerna bli orimliga”, betonar Magnus Källström. ”Här krävs att alla parter arbetar mer kostnadseffektivt för att kunna möjliggöra byggnation av nya hyresrätter till rätt pris. Samtidigt behöver reglering av hyresnivåer ses i sin helhet. Låga hyresnivåer kan gynna den som idag har en lägenhet, men stänga ute andra eftersom nyproduktionen blir lidande”.
Deromegruppen förser varje år hundratals familjer med nya hem och erbjuder olika former av boenden; småhus, bostadsrätter och hyresrätter. ”Hyresformen är viktig för ett hållbart samhällsbyggande”, poängterar Magnus Källström. ”För att möjliggöra hyresrätter i attraktiva områden, så är det avgörande att kommunen kan erbjuda rätt mark till rätt pris, samt att planeringen är snabb och effektiv”.
Magnus Källström kommer närmast från Varbergs kommun och rollen som Mark- och exploateringschef.
----------------------------------------------------------------------------------------------
FAKTA OM DEROMEGRUPPEN
Företaget har anor från 1946 då Karl Andersson startade första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver andra och tredje generationen av ägarfamiljen Deromegruppen, som är Sveriges största familjeägda träindustri med 1 200 medarbetare. Omsättningen beräknas uppgå till 4,6 miljarder kronor under år 2015.
Deromegruppens verksamheter avser skogs- och träindustri med tre egna sågverk, bygghandelsverksamhet, produktion av trätakstolar, bioenergi, emballage, hus och byggkomponenter, markexploatering samt förvaltning av lägenheter och lokaler i eget innehav.
Deromegruppen har en omfattande export av sågade och förädlade trävaror och prefabricerade villor.
Verksamhet bedrivs i Derome, Alingsås, Borås, Falkenberg, Halmstad, Kinnared, Kungsbacka, Marieholm/Göteborg, Mölnlycke, Mölndal, Skene, Ytterby/Kungälv, Lilla Edet, Lysekil, Orust, Uddevalla, Mjölby, Kristianstad och Kalix. Säljkontor för A-hus finns på ett 20-tal orter i Sverige. Takstolstillverkning sker även i Tyskland.
Varumärken som ingår i Deromegruppen är även A-hus och Varbergshus. För mer information se: www.derome.se, www.a-hus.se och www.varbergshus.se.
Derome är Sveriges största familjeägda träindustri. Skogs- och träindustri med fem sågverk, bygg- och järnhandelshandelsverksamhet, hustillverkning, produktion av trätakstolar, pellets, emballage, byggkomponenter, markexploatering samt förvaltning av 1 600 egna lägenheter och lokaler. Har över 2200 medarbetare och beräknas omsätta ca 8 miljarder kronor under år 2019.