2024-03-27 07:42Pressmeddelande

Nu sker inflyttning av 80 nya hyreslägenheter i Varberg

Husen som är byggda på uppdrag av Derome Fastighet är nu redo för sina hyresgäster.Husen som är byggda på uppdrag av Derome Fastighet är nu redo för sina hyresgäster.

De nya hyresrätterna på Pilgläntan i Varberg är beställda och ägs av Derome Fastighet, producerade på Deromes husfabrik i Värö och med material från Deromes sågverk och bygghandel. Ett samarbete som visar på styrkan med kedjan från skog till färdigt hus och möjligheterna med industriellt träbyggande.

Tillskottet av nybyggda hyresrätter är viktigt i ett ständigt växande Varberg och ger fart på flyttkedjor och fler människor möjligheten att ta ett kliv in på bostadsmarknaden säger Patrik Westin, VD Derome Fastighet.

- Vi är stolta och glada att från och med idag kunna lämna över nycklarna till våra nya hyresgäster på Pilgläntan. Intresset har varit stort för projektet där vi erbjuder 80 fantastiska hyresrätter i ett bra läge, med hög standard och som dessutom är producerade endast 15 minuter härifrån.

Välutrustat kök och ekparkett. Lägenheterna erbjuder en hög standrad för hyresgästerna som nu flyttar in.Lägenheterna erbjuder en genomgående hög standard för alla hyresgäster som nu flyttar in.

En mil mellan fabrik och byggplats
Deromes volymhusfabrik i Värö står bakom produktionen av de energieffektiva lägenheterna och här är det möjligt att erbjuda en kontrollerad och effektiv produktion av omkring 10 lägenheter i veckan berättar Henrik Svahn, Affärsområdeschef.

- Här i Värö tillverkar vi bostäder inomhus med det övergripande målet om att effektivisera byggprocessen genom hög prefabricering och industrialisering. När volymerna lämnar fabriken är kök och badrum på plats och alla ytskick färdigställda. Volymerna levereras sen till byggplats på lastbilar och monteras i en följd med 20-25 stycken per dag. 

Genomgående hög standard
För att effektivisera produktionen arbetar fabriken utifrån ett grundkoncept, men själva utformningen är mer flexibel med olika yttre gestaltningar på exempelvis tak- och fasadmaterial.

- Vi erbjuder idag en standardiserad produktion med flexibla möjligheter både ut- och invändigt. Projektet i Pilgläntan är ett bra exempel på vår höga standard där vi erbjuder allt från Svanenmärkta kök till ekstavsparkett och klinker i både entré och badrum. En hög kvalitet efterfrågas av dagens hyresgäster och det kommer upplevas i detta projekt.

Tillverkningen av bostäderna sker inomhus och levereras kompletta till byggplats. Tillverkning av bostäderna sker inomhus och de färdiga volymerna levereras ut till byggplats för montage.

Fossilfri produktion av bostäder i trä:
Deromes produktionsanläggning ligger i Väröbacka strax norr om Varberg. Fabriken drivs helt fossilfritt genom en av södra Sveriges största takbaserade solcellsanläggningar som står för cirka 50 procent av den elförsörjning anläggningen behöver. Resterande del köps med fossilfri elkraft från vind, vatten och sol.Om Derome

Derome är ett familjeföretag i ständig utveckling med drivkraften och viljan att göra saker bättre. Entreprenörsandan som driver oss idag har funnits med sedan starten för över 75 år sedan. Vi har ett brett och unikt erbjudande med allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. Vi är idag 2600 medarbetare med en omsättning på cirka 10 miljarder.


Kontaktpersoner

Kajsa Karlsson
Presskontakt
Kajsa Karlsson