2024-02-29 11:45Pressmeddelande

Går mot strömmen – Derome byggstartar i Varberg trots kris

Visionsbild av projektet Rödeken i Träslövs Trädgårdsstad.Visionsbild av projektet Rödeken i Träslövs Trädgårdsstad.

Onsdagen den 6 mars kl. 10.00 sätter Derome tillsammans med delar av kommunstyrelsen spaden i marken eller i detta fall, eken i backen, när Brf Rödeken i Träslövs Trädgårdsstad byggstartar. Projektet blir det sista i stadsdelen som vuxit fram sedan 2015.

Projektet sätter punkt för satsningen i Träslövs Trädgårdsstad, en stadsdel där Derome utvecklat totalt 290 nya bostäder sedan 2015. I de sista två bostadshusen, som går under projektnamnet Rödeken, utvecklas nu ytterligare 54 lägenheter som ska stå inflyttningsklara hösten 2025. Trots rådande marknad har hälften av lägenheterna sålts sedan projektet säljstartade i vintras.

- Vi är otroligt stolta över Träslövs Trädgårdsstad. Det är en häftig känsla att ha bidragit till att skapa en helt ny stadsdel i Varberg. Nu ser vi fram emot att lägga de två sista pusselbitarna i området, säger Örjan Jonsson, affärschef på Derome Bostad.

Byggstartar i Varberg trots svag marknad
Nyproduktionen av bostäder i Sverige har störtdykt det senaste året. Enligt Boverket påbörjas endast 19 500 nya bostäder 2024. En siffra som kan jämföras med 60 000 under 2022. Men trots en trögrörlig marknad där flera bostadsutvecklare valt att pausa projekt kommer Derome under 2024 byggstarta samtliga projekt som ligger i plan i Varberg, vilket motsvarar över 90 bostäder.

- Vi har en stark framtidstro och vi vet att det kommer att vända. Varberg är en attraktiv kommun och även om det inte går lika snabbt att sälja bostäder nu som det gör i högkonjunktur känner vi oss trygga med marknaden här och vi tror att det är viktigt att fortsätta att bygga för att stå rustade när det vänder, förklarar Mårten Nilsson.

Stabilitet och ljusning
Trots att efterfrågan på bostäder bromsat in ser bostadsutvecklaren en ljusning framåt.

- Nu ser vi att det ekonomiska läget stabiliseras och att räntorna är på väg ner, vilket vi hoppas ska ge effekt på köpkraften. Vi ser fram emot att slutföra projektet Träslövs Trädgårdsstad och blickar sedan framåt mot nya projekt i Varberg.  

Media välkomnas

När: Onsdagen den 6 mars klockan 10.00-10.30.

Var: Träslövs Trädgårdsstad.

Hur: Eken planteras i marken genom en gemensam ansträngning av Mårten Nilsson, bostadsutvecklingschef på Derome Bostad, Örjan Jonsson, affärschef Derome Bostad, Ann-Charlotte Stenkil, Janette Qvist och Tobias Carlsson som representerar kommunstyrelsen som finns på plats för att svara på frågor.

Anmäl ditt deltagande till kajsa.karlsson@derome.se senast den 4 mars.Om Derome

Derome är ett familjeföretag i ständig utveckling med drivkraften och viljan att göra saker bättre. Entreprenörsandan som driver oss idag har funnits med sedan starten för över 75 år sedan. Vi har ett brett och unikt erbjudande med allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. Vi är idag 2600 medarbetare med en omsättning på cirka 10 miljarder.


Kontaktpersoner

Kajsa Karlsson
Presskontakt
Kajsa Karlsson

Relaterad media