2022-03-25 08:27Pressmeddelande

Förskolan Hoppet är Årets Bygge - Samhällsfastigheter

Förskolan Hoppet är Årets Bygge Samhällsfastigheter. Priset delas ut av Tidningen Byggindustrin. I samma klass tävlade Sara Kulturhus och Växjös nya kommun- och stationshus. Foto: Felix GerlachFörskolan Hoppet är Årets Bygge Samhällsfastigheter. Priset delas ut av Tidningen Byggindustrin. I samma klass tävlade Sara Kulturhus och Växjös nya kommun- och stationshus. Foto: Felix Gerlach

Förskolan Hoppet står modell för hur man bygger moderna byggnader med kraftigt minskad klimatpåverkan. Nu prisas Hoppet som Årets Bygge Samhällsfastigheter av tidningen Byggindustrin.

Vinnarna presenterades under Construction Summit som är byggbranschens nya mötesplats. Hållbar byggnation är en högprioriterad fråga vilket visade sig i konkurrensen. Förutom förskolan Hoppet tävlade ytterligare två hållbara träbyggnader om det prestigefyllda priset: Sara Kulturhus (där Derome producerat hotellmodulerna) och det nya kommun- och stationshuset i Växjö.

- Det var ett oerhört starkt startfält i år och därför extra kul att Derome på olika sätt är engagerade i både bygget av förskolan Hoppet och Sara Kulturhus, säger Anders Carlsson, Deromes hållbarhetsansvariga för Hoppet.

- Det absolut viktigaste är att både Göteborgs stad och förskolebarnen tycker om sin nya förskola i trä. För oss som entreprenör är priset också ett kvitto på att det lönar sig att ha höga ambitioner och att våga utmana både oss själva och branschen i att tänka i nya banor. Och det har hela gänget som jobbat med förskolan verkligen gjort!

I motiveringen till priset poängterar också juryn modet att ifrågasätta och utvärdera varje val för att pressa ner klimatavtrycken:

Detta imponerande träbyggnadsprojekt har inte bara haft nuet i fokus utan också banat nya vägar för framtidens byggande. Ni har jobbat på ett sätt som är helt unikt. Projektet är en stor inspiration för hela branschen, och förhoppningsvis för alla barn som kommer att vistas här. Stort grattis Förskolan Hoppet, vinnare av Årets bygge 2022 i kategorin Samhällsfastigheter.

Läs mer om Deromes bygg- och innovationsprojekt:

Förskolan Hoppet: https://www.derome.se/om-derome/innovation-forskning/hoppet

Sara Kulturhus: https://www.derome.se/om-derome/innovation-forskning/sara-kulturhusOm Derome

Derome är ett familjeföretag i ständig utveckling med drivkraften och viljan att göra saker bättre. Entreprenörsandan som driver oss idag har funnits med sedan starten för 75 år sedan. Vi har ett brett och unikt erbjudande med allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. År 2022 är vi 2800 medarbetare med en förväntad omsättning på 11 miljarder.

Kontaktpersoner

Anders Carlsson
Hållbarhetschef
Anders Carlsson
Derome