2022-10-27 07:00Pressmeddelande

Derome visar vägen med solceller som standard

Derome inför solceller som standard på nya bostäder efter årsskiftet. På bilden syns Deromes husfabrik i Värö som har en av Sydsveriges största anläggningar på taket.Derome inför solceller som standard på nya bostäder efter årsskiftet. På bilden syns Deromes husfabrik i Värö som har en av Sydsveriges största anläggningar på taket.

Energiförbrukningen är en av de hetaste frågorna på bostadsmarknaden. För att möta efterfrågan och skapa ytterligare trygghet för bostadsköparen väljer Derome att från och med årsskiftet införa solceller som standard.

- Vi ser att allt fler väljer en bostad av hållbarhetsskäl där energifrågan har seglat upp som en av de viktigaste. Våra bostäder är i grunden energieffektiva, men genom att addera solceller som standard kan vi hjälpa kunderna att minska förbrukningen ännu mer säger Amanda Larsson, hållbarhetsansvarig inom Derome.

Nyproduktion med energifördelar
Med solceller på taket går det att minska husets energiförbrukning rejält, särskilt när förbrukningen ställs mot en äldre fastighet enligt Amanda Larsson. 

- I ett av våra kommande projekt i Varberg ser vi att den beräknade energiförbrukningen kommer minska med omkring 70 procent jämfört med ett äldre hus utan solceller. Det gynnar kunderna både utifrån ett ekonomiskt och hållbart perspektiv. 

Tryggt för kunden
Under rådande omvärldsläge har det blivit allt viktigare för bostadsköpare och andra konsumenter att samverka med trygga och långsiktiga aktörer.

- Att Derome erbjuder solceller är ett sätt att driva på i hållbarhetsfrågan, men också för att skapa trygghet i bostadsägandet. Sedan tidigare erbjuder vi ett skydd för dubbel boendekostnad under 6 månader och allt detta sammantaget ger kunden en ökad flexibilitet och trygghet under sin bostadsresa säger Otto Martler, vd Derome Hus.

En naturlig utveckling
Att Derome nu väljer att införa solceller som standard är ingen slump enligt Otto Martler. Energifrågan har varit på tapeten under lång tid och så även ett ökat fokus och intresse kring just solceller. 

- Vi har under flera års tid erbjudit solceller som ett tillval för våra kunder. Dessutom är vi delägare i Paneltaket som är en helhetsleverantör av solcellslösningar. Solceller är en viktig energikälla inom vår bostadsproduktion, till exempel på vår husfabrik i Värö som till stor del drivs med en av Sydsveriges största anläggningar på taket.
  
Fakta om erbjudandet
Från och med 1 januari 2023 kommer Derome införa solceller som standard i de nya projekt där det är tekniskt genomförbart och bygglovet tillåter. Det omfattar i dagsläget bostadserbjudandet inom Derome Bostad och BLOOC.



Om Derome

Derome är ett familjeföretag i ständig utveckling med drivkraften och viljan att göra saker bättre. Entreprenörsandan som driver oss idag har funnits med sedan starten för 75 år sedan. Vi har ett brett och unikt erbjudande med allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. År 2022 är vi 2800 medarbetare med en förväntad omsättning på 11 miljarder.


Kontaktpersoner

Otto Martler
VD
Otto Martler
Derome Hus