2021-12-09 08:00Pressmeddelande

Derome förvärvar specialist inom ytbehandling

Derome förvärvar GLM i Veddige AB och fördjupar sin satsning på vidareförädling av trävaror. Derome förvärvar GLM i Veddige AB och fördjupar sin satsning på vidareförädling av trävaror.

Derome fortsätter sin satsning på vidareförädling av trävaror. Nu är det klart att familjeföretaget förvärvar GLM i Veddige AB för att utveckla verksamheten ytterligare inom ytbehandling av trävaror.

Verksamheten kommer att ingå i Derome Träteknik AB som är det bolag inom koncernen som erbjuder byggsystem, takkonstruktioner och emballage. 

- GLM är ett välskött bolag med stort kunnande inom ytbehandling av trävaror. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla GLM och vår målsättning är att växa kraftigt. Vi ser långsiktigt på förvärvet och ser stor potential framåt, säger Frank Beno, vd Derome Träteknik.

Företaget är känt på marknaden för sin höga kompetens inom ytbehandling samt att de ligger i framkant i sitt hållbarhetstänk genom användning av egenutvecklade miljövänliga produkter. 

- GLM har idag ca 10 medarbetare vid sin produktionsanläggning i Veddige och kunderna är framförallt leverantörer av trävaror. Verksamheten kommer att drivas vidare med samma personal även framåt.

Familjeföretag i ständig utveckling
Derome är ett familjeföretag i tillväxt, med bred verksamhet i många affärsområden inom byggbranschen.

- Det känns bra att Derome ska driva företaget vidare. De har en lång och gedigen kunskap och en fin företagskultur med stort fokus på medarbetarna och deras utveckling, säger Göran Lindqvist, tidigare ägare av GLM.

Derome tillträder GLM den 1 februari 2022 och verksamheten kommer att drivas vidare under Derome Träteknik AB.

Derome
Grundades: 1946
Antal medarbetare: 2800
Omsättning: 10 miljarder (prognos 2021)

GLM
Ort: Veddige
Antal medarbetare: 10
Omsättning: 9 miljoner
GLM har haft verksamhet i Veddige sedan 1999.Om Derome

Derome är ett familjeföretag i ständig utveckling med drivkraften och viljan att göra saker bättre. Entreprenörsandan som driver oss idag har funnits med sedan starten för 75 år sedan. Vi har ett brett och unikt erbjudande med allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. År 2021 är vi 2500 medarbetare med en förväntad omsättning på 10 miljarder.


Kontaktpersoner

Frank Beno
VD
Frank Beno
Derome Träteknik

Relaterad media