2023-06-27 11:00Pressmeddelande

Derome förvärvar Fribergs Trä AB i Smålandsstenar

Derome förvärvar Fribergs Trä AB i Smålandsstenar.På bild från vänster: Frank Beno vd Derome Träteknik, Peter Karlsson Franzén tidigare ägare Fribergs Trä och Glenn Sandersson Divisionschef Emballage & Ytbehandling, Derome Träteknik.

Derome fortsätter sin satsning på vidareförädling av trävaror. Nu är det klart att familjeföretaget förvärvar Fribergs Trä AB i Smålandsstenar för att utveckla verksamheten ytterligare inom emballagetillverkning.

Verksamheten kommer att ingå i Derome Träteknik AB som är det bolag inom koncernen som erbjuder byggsystem, takkonstruktioner, emballage och ytbehandling. 

- Fribergs Trä är ett välskött bolag med stort kunnande inom kundanpassade emballagelösningar. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla Fribergs Trä och vår målsättning är att växa kraftigt och bredda oss geografiskt genom att fortsätta växa med våra kunder. Vi ser långsiktigt på förvärvet och ser stor potential framåt, säger Frank Beno, vd för Derome Träteknik AB.

Fribergs Trä har hög kompetens och lång erfarenhet med över 30 års erfarenhet i branschen. De har stora kunder i närområdet och är kända för hög kvalitet i material, utförande och konstruktion.

Företaget har idag 6 medarbetare vid sin produktionsanläggning i Smålandsstenar och kunderna är framför allt industriföretag i Smålandsstenar, Gislaved och Burseryd med omnejd. Verksamheten kommer att drivas vidare på orten även framåt.

Familjeföretag i ständig utveckling

Derome är ett familjeföretag i tillväxt, med bred verksamhet i många affärsområden inom byggbranschen.

- Det känns bra att Derome ska driva företaget vidare. De har en lång och gedigen kunskap och en fin företagskultur, säger Peter Karlsson Franzén, tidigare ägare av Fribergs Trä AB.

Derome tillträder Fribergs Trä den 1 oktober 2023 och verksamheten kommer att drivas vidare under Derome Träteknik AB.

Derome
Grundades: 1946
Antal medarbetare: 2800
Omsättning: 11 miljarder (2022)

Fribergs Trä
Ort: Smålandsstenar
Antal medarbetare: 6
Omsättning: 11 miljoner (2021)

Fribergs Trä grundades 1990 av Gunnar Friberg och köptes 2017 av Peter Karlsson Franzén som drivit företaget fram till nu.  


Om Derome

Derome är ett familjeföretag i ständig utveckling med drivkraften och viljan att göra saker bättre. Entreprenörsandan som driver oss idag har funnits med sedan starten för över 75 år sedan. Vi har ett brett och unikt erbjudande med allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. År 2022 var vi 2800 medarbetare med en omsättning på cirka 11 miljarder.

Kontaktpersoner

Frank Beno
VD
Frank Beno
Derome Träteknik
Peter Karlsson Franzén
  • 0371-370 00