2022-11-08 08:47Pressmeddelande

Derome bygger 80 småhus i Angered utanför Göteborg

Allt fler människor vill bo i småhus, men dagens byggtakt och inriktning svarar inte upp till efterfrågan. Derome har stora ambitioner att bygga fler trädgårdsstäder och tar nu hem en markanvisningstävling i Göteborg och Angered som omfattar 80 nya småhus.

Arbetet med detaljplanen startar efter årsskiftet och ambitionen är att projektet ska kunna säljstartas under 2024.

- Vi är stolta över att fortsätta utveckla Angered och vi ser att detta projekt passar väl in i området och utnyttjar den sociala trädgårdsstadens fördelar med eget hus, grönytor och en social samvaro säger Torbjörn Jennerhed, Regionchef Väst.

Planen är alltså att bygga omkring 80 småhus i Trädgårdsgärdet, ett område som ligger nära natur och även i anslutning till Angered centrum. I samma område kommer det även att byggas ytterligare 50 småhus och ca 100 lägenheter i flerbostadshus.

- Vi tror på Göteborg och vi tror på utvecklingen i Angered berättar Mårten Nilsson, Divisionschef inom Derome Bostadsutveckling. Vårt fokus är att skapa ett område som tilltalar både befintliga och nya Angeredsbor och vi vet sen tidigare att det finns ett stort intresse för nya bostäder i trä. Vårt tidigare projekt brf Ekelyckan blev väldigt populärt och sålde slut på endast ett par minuter.

Fakta: En markanvisning är en överenskommelse mellan en kommun och en byggherre. Överenskommelsen ger byggherren ensamrätt att under en begränsad tid och under givna villkor förhandla med kommunen om att den ska överlåta eller upplåta ett kommunägt markområde för bebyggande. Källa: Boverket



Om Derome

Derome är ett familjeföretag i ständig utveckling med drivkraften och viljan att göra saker bättre. Entreprenörsandan som driver oss idag har funnits med sedan starten för 75 år sedan. Vi har ett brett och unikt erbjudande med allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. År 2022 är vi 2800 medarbetare med en förväntad omsättning på 11 miljarder.


Kontaktpersoner

Mårten Nilsson
Divisionschef
Mårten Nilsson
Derome Bostadsutveckling