2018-10-15 07:30Pressmeddelande

Derome blir Superföretag för femte året i rad

null

För femte året i rad har Derome Byggvaror & Träteknik utsetts till ett av Sveriges superföretag. Nya in på listan för i år är även systerföretaget A-hus. Därmed placerar Deromegruppen två av koncernens bolag på listan över Sveriges mest framgångsrika företag.

När Bisnode och Veckans Affärer tar fram listan är det ett antal högt ställda kriterier som måste uppfyllas för att bli ett Superföretag och endast en knapp promille av Sveriges företag uppfyller kraven. Det handlar både om att öka omsättning och vinst, samtidigt som företaget ska visa stabilitet och långsiktighet. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på listan. De tuffa kraven för Superföretagen innebär inte bara att det är svårt att ta sig in på listan, det är också svårt att ligga kvar på listan från ett år till nästa.

Derome Byggvaror & Träteknik AB, som femte största Superföretaget, är med i den exklusiva skaran där endast 20 av landets 455 000 aktiebolag har varit med fem år i rad.

- Det är alltid glädjande att vara ett Superföretag, säger Johan Winroth, vd Derome Byggvaror & Träteknik AB. Men det är extra roligt i år, då vi gjort stora investeringar för att stärka konkurrenskraften långsiktigt och lyckas ändå leva upp till kraven för den här utmärkelsen. Vi ser att vi har ett vinnande koncept där vi lägger stor vikt vid människan och personliga relationer.

Från skog till färdigt hus

Deromegruppen är unika med att ha hela kedjan från skog till färdigt hus och kan på det sättet erbjuda ett helhetskoncept som förenklar kundernas vardag. Att två av koncernens bolag tar sig in på den exklusiva listan bland Superföretag är därför mycket imponerande.

- Att vi har två bolag på topp 20 är självklart jätteroligt, säger Magnus Andersson, koncernchef Deromegruppen. Det visar vilken drivkraft och långsiktighet vi har i vår verksamhet, att vi lyckas bli superföretag flera år i rad.

A-hus har de senaste åren jobbat igenom sin produkt- och marknadsstrategi med start i kunderbjudandet och har utifrån detta skapat smartare och mer effektiva arbetssätt internt.

- Det är riktigt roligt att vara med vilket är ett bevis på att kunderna uppskattar våra koncept säger Johan Axelsson, VD för A-hus. Vi har ett starkt driv i organisationen och arbetar ständigt målinriktat, så det är väldigt roligt att det uppmärksammas på det här viset.

Deromegruppen fortsätter att växa

Under året har Deromegruppen haft flera stora händelser. Den nya husfabriken i Värö startar produktionen, det tre fotbollsplaner stora regionlagret i Landskrona har öppnat, automatiserad takstolsproduktion har startats i Tanumshede, flera komboanläggningar* har öppnats och ytterligare ett sågverk förvärvades under sommarhalvåret. Satsningen framöver fortsätter när Deromegruppen bygger framtiden i trä.

* Komboanläggningar utgör en kombination av bygg- och järnvaruhandel under samma tak. Sortimenten på komboanläggningarna är bredare, ca 15 000 lagerförda artiklar och antalet specialistkompetenser inom våra produktområden är fler än på en traditionell bygghandel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FAKTA OM DEROMEGRUPPEN

Företaget har anor från 1946 då Karl Andersson startade första cirkelsågen i halländska Derome. Idag driver tredje generationen av ägarfamiljen Deromegruppen, som är Sveriges största familjeägda träindustri med över 2000 medarbetare. Omsättningen beräknas uppgå till 7,5 miljarder kronor under år 2018.

Deromegruppens verksamheter avser skogs- och träindustri med fem egna sågverk, bygghandelsverksamhet, hustillverkning, produktion av trätakstolar, bioenergi, emballage, byggkomponenter, markexploatering samt förvaltning av lägenheter och lokaler i eget innehav. Deromegruppen har en omfattande export av sågade och förädlade trävaror och prefabricerade villor.

Produktionsanläggningar finns i Anneberg, Derome, Maa, Halmstad, Kalix, Kinnared, Kristinehamn, Mjölby, Okome, Skellefteå, Tanumshede och Varberg. Bygghandelsverksamhet finns på ca 40 orter och säljkontor för A-hus finns på ca 20 orter i Sverige. Takstolstillverkning sker även i Norge och Tyskland.

Varumärken som ingår i Deromegruppen är även A-hus och Varbergshus. För mer information se: www.derome.se, www.a-hus.se och www.varbergshus.se.


Om Derome

Derome är Sveriges största familjeägda träindustri. Skogs- och träindustri med fem sågverk, bygg- och järnhandelshandelsverksamhet, hustillverkning, produktion av trätakstolar, pellets, emballage, byggkomponenter, markexploatering samt förvaltning av 1 600 egna lägenheter och lokaler. Har över 2200 medarbetare och beräknas omsätta ca 8 miljarder kronor under år 2019.