2022-04-29 05:05Pressmeddelande

Derome är en av finalisterna till Sveriges friskaste företag

På internationella arbetsmiljödagen den 28 april blev det officiellt att Derome är en av sex finalister i utmärkelsen Sveriges friskaste företag. Det är Feelgood som står bakom priset som premierar arbetsgivare som satsar och investerar i sina medarbetares välmående och en trygg och säker arbetsmiljö.

– Vi är stolta och glada att utnämnas som en av finalisterna i Sveriges friskaste företag. Ett fint kvitto på vårt fokus inom arbetsmiljö och hälsa där vi idag jobbar mer riskförebyggande och har ett närmare samarbete mellan våra olika verksamheter. Alltid med målet att våra medarbetare ska trivas på sin arbetsplats, må bra och utvecklas, säger Therese Åkesson, HR-chef inom Derome.

Det är femte året i rad som tävlingen hålls och vinnaren kommer att presenteras under maj månad. 

– Det är inspirerande att ta del av hur Derome skapar en stark kultur av trygg och hälsosam arbetsplats i en traditionell industrimiljö, med engagerade och nöjda medarbetare, säger Joachim Morath, VD på Feelgood.

Motiveringen till Deromes finalplats:
Hos den familjeägda träindustrin Derome lever kärnvärdena och kulturen. Arbetsmiljöarbetet är en strategisk fråga, med väletablerade stödfunktioner som arbetsmiljösamordnare i alla koncernbolag. Mentorskap används frekvent, medarbetare uppmuntras att påverka och förbättra verksamheten, och en hög grad av delaktighet återspeglas i medarbetarundersökningen. Gemensam utbildning för ledare och skyddsombud skapar samstämmighet kring det förebyggande arbetet för att erbjuda en trygg och utvecklande arbetsplats. Ett målmedvetet arbete med kompetensutveckling, skyddsronder och riskobservationer har skapat en säkerhetskultur i det tidigare högriskyrket.

Bild: Diplomet tas emot av Therese Åkesson HR-chef, Alexander Åhlund, HR-specialist med inriktning arbetsmiljö & hälsa och på distans Mikael Frejdeman, Arbetsmiljöspecialist.Om Derome

Derome är ett familjeföretag i ständig utveckling med drivkraften och viljan att göra saker bättre. Entreprenörsandan som driver oss idag har funnits med sedan starten för 75 år sedan. Vi har ett brett och unikt erbjudande med allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. År 2022 är vi 2800 medarbetare med en förväntad omsättning på 11 miljarder.

Kontaktpersoner

Therese Åkesson
HR-chef
Therese Åkesson
Derome AB