2022-04-22 12:10Pressmeddelande

Derome är årets företagare i Varbergs kommun

Deromes koncernchef Magnus Andersson tog emot priset vid en ceremoni på Varbergs Stadshotell. Fotograf: Johan AdermalmDeromes koncernchef Magnus Andersson tog emot priset vid en ceremoni på Varbergs Stadshotell. Fotograf: Johan Adermalm

Det var 17 år sedan sist, men idag var det dags att lyfta på hatten igen; familjeföretaget Derome prisas som årets företagare 2021 i Varberg – en utmärkelse som delas ut av Företagarna, Varbergs kommun och Varbergs Sparbank.  

- Den här utmärkelsen är medarbetarnas förtjänst som gör ett fantastiskt arbete varje dag för att förenkla kundernas vardag. Vår framgång bygger också på vår fina företagskultur där vi har roligt ihop och bygger företaget tillsammans säger Deromes koncernchef Magnus Andersson.

Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet, Magnus Andersson om vinstchanserna på nationell nivå:

- Vi är otroligt stolta över att utses till Årets Företagare i Varberg. Om detta bär vidare till ytterligare utmärkelser är det en bonus, men det är inget vi förväntar oss. Det finns många framgångsrika företagare i Sverige som förtjänar att lyftas fram och vi tycker att det är positivt att det entreprenörsdrivna företagandet i sig uppmärksammas.

Motiveringen från juryn sätter bland annat ljuset på Deromes långsiktighet, entreprenörsanda och att företaget lyckas behålla sin jordnära kultur trots en stark expansion under de senaste åren.

- Jag är glad att Deromes kultur lyfts fram i motiveringen. Det är något vi ständigt jobbar med utifrån våra kärnvärden drivkraft, enkelhet, långsiktighet och ansvarstagande. Ett kvitto på vårt engagemang där vi tillsammans jobbar för att utveckla företaget.Om Derome

Derome är ett familjeföretag i ständig utveckling med drivkraften och viljan att göra saker bättre. Entreprenörsandan som driver oss idag har funnits med sedan starten för 75 år sedan. Vi har ett brett och unikt erbjudande med allt från trä-, bygg-, järn- och industrivaror till färdiga hus och bostadsområden. År 2022 är vi 2800 medarbetare med en förväntad omsättning på 11 miljarder.

Kontaktpersoner

Magnus Andersson
VD | Koncernchef
Magnus Andersson
Derome AB